Hoe de workshop Teambuilding met muziek het hart en brein van jouw medewerkers raakt

Workshop Teambuilding met muziek

De workshop Teambuilding met muziek van Teams on Track raakt hart en hoofd van jouw medewerkers. Gebleken is dat Teambuilding met muziek beter beklijft dan de traditionele teambuilding cursussen. De workshop combineert de theorie van teambuilding met een grote dosis fun met muziek als rode draad. Leren en doen. En muzikale ervaring is absoluut niet nodig!

Workshop boeit en verbindt

Bij Teams on Track wordt de theorie gecombineerd met muziek maken. De workshop bestaat uit 2 – met elkaar verbonden – onderdelen. Bij het “leren” komen aspecten aan de orde als communicatie, samenwerken, doelen stellen, conflictbeheersing en onderhandelen. Bij het “doen” wordt de groep tot een popgroep gevormd die aan het eind van de workshop met elkaar een popsong spelen. Hiervan  worden opnamen gemaakt die op een besloten deel van de site bekeken kunnen worden.

Voorbeelden uit de popmuziek

Tijdens de workshop worden voorbeelden met o.a. videobeelden uit de popmuziek behandeld. Thema’s over gedrag, conflicten, teamspirit, rollen, leiderschap komen aan de orde.

De combinatie van leren en doen werkt uitstekend. Muziek boeit en verbindt! Dat muziek hart en brein raakt hart en brein en beklijft is wetenschappelijk bewezen door onder meer de bevlogen hoogleraar Erik Scherder. Daarom heeft Teams on Track de workshop Teambuilding met muziek ontwikkeld.

Professionele trainers/muzikanten

De workshop is opgezet door professionele muzikanten en een sociaal wetenschapper/mediator. Gepassioneerde muzikanten en trainers die in staat zijn de workshop te laten beklijven bij jouw medewerkers. Een workshop met een hoge funfactor waar ze nog lang over zullen napraten.

Workshop Teambuilding met muziek

Samen muziek maken staat centraal in de workshop teambuilding met muziek. De workshop bevat alle elementen van het samenwerking in een team: communicatie, leiderschap, verwachtingen, strijd, teleurstellingen, omgaan met conflicten, verantwoording, betrokkenheid, ontwikkeling, etc. Met muziek als rode draad en verbindende factor.

De docenten/muzikanten maken met de deelnemers een reis door de muziekwereld en belichten facetten van het samenwerken in teams met voorbeelden van bekende popgroepen en artiesten. Onder meer The Eagles, Di-Rect, Anouk en Queen passeren de revue.

Hoe het Teams on Track model teambuilding met muziek laat werken

De belangrijkste elementen binnen de theorie van teambuilding komen aan bod. De training kan naar wens 4, 5 of 6 uur duren. Teams on Track kan maatgericht focuspunten binnen jouw organisatie extra aandacht geven:

  • Leiderschap
  • Conflictbehandeling
  • Vertrouwen
  • Communicatie
  • Onderhandelen
  • Doelen stellen

 

We werken volgens de volgende structuur:

1. Kader

De training start met een korte inleiding over hoe er lang gedacht is over de ‘maakbaarheid’ van gedrag. Wat drijft ons? Welke factoren beïnvloeden gedrag?

2. Veranderingsstrategieën

Wat is er overgebleven van de oude zienswijzen over gedrag? Wat hebben we aan NLP, yoga, mindfullness, coaching en positief denken? Wat werkt? Waarom? Of waarom niet? Daarbij wordt er ook vanuit de neurobiologie gekeken naar bijvoorbeeld het verschil tussen karakter en gedrag.

3. Teambuilding: Hoe verbeter je de samenwerking?

Op basis van deze inzichten in gedrag gaan we naar het team kijken (en als metafoor: naar popgroepen). De vraag wordt behandeld of we, bijvoorbeeld, inderdaad allemaal met de neuzen dezelfde kant op moeten. Of is het wellicht beter dat we juist een team creëren met individuen die voor een deel ook met de neus een andere kant op gaan en we zo een groter deel van de werkelijkheid zien? Wat is de winst van de ‘verschillen’?

4. Verschillen; een bron van ergernis

Hoe ga je om met ergernissen en conflicten? Hoe sta jij in een conflict? Wat doe je ermee? Wat kun je ermee? Wat kun je snel verbeteren door een juiste manier van communiceren en wat heb je aan inzichten die gehanteerd worden in mediation?

 5. Houding en techniek

We kijken naar diverse modellen (Tuckman) en analysetechnieken (DISC). Wat kun je er mee? Wat heb je eraan? Mensen hebben behoefte aan controle. Wat denk je te kunnen controleren? En wat heb je daar aan?

6. Loslaten, nieuwsgierig worden, groeien en goed samenwerken

Tot slot kijken we naar de laatste inzichten op het gebied van gedrag en de mogelijkheden tot groei en verandering. Wetenschappers als Esther Perel, Leo Bormans en Brene Brown passeren de revue.